Drogriporter Szabadegyetem I. - MDMA/Ecstasy

A Drogriporter új rendezvénysorozatot indított Drogriporter Szabadegyetem címmel olyan emberek számára, akik szeretnének elmélyült, tárgyilagos ismereteket szerezni a drogok világáról. A Szabadegyetem első rendezvénye egy olyan szerről szól, amelyről ma már egyre inkább nem csak partidrogként, de ígéretes pszichoterápiát elősegítő gyógyszerként is lehet olvasni.

A Drogriporter Szabadegyetem első kurzusára 2020. január 16-án került sor a Közép-Európai Egytem auditóriumában - igen nagy érdeklődéssel, majdnem 400 fiatal részvételével. A három előadásról és a beszélgetésről készített videófelvételt alább megnézhetitek!

Sárosi Péter (történész, a Jogriporter Alapítvány igazgatója, a Drogriporter oldal szerkesztője): A pszichoterápiától a rave partikig: az MDMA kultúrtörténete

Dr. Szigeti Balázs (fizikus, neurológus): Mennyire idegroncsoló az Ecstasy?

Dr. Móró Levente (tudatkutató, a Daath alapító-szerkesztője, a DÁT2 PsyHelp Partiszervíz alapítója): Ártalomcsökkentő tippek hazai ekifogyasztóknak



Az előadások utáni beszélgetést itt nézheted meg:

A következő rendezvény február 17-én este 6-tól lesz a Közép-Európai Egyetem nagy aulájában, és a témája: a kannabisz - véssétek be a naptáratokba!

Az előadások sorrendben:

Sárosi Péter (Drogriporter): A hasisevők klubjától a cannabis social clubokig: a kannabisz kultúrtörténete

Szelestei Miklós (Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület): A kender a gyógyászatban ma és holnap

Dávid Ferenc (Kék Pont): Amikor a fű problémássá válik: megelőzés, ártalomcsökkentés és felépülés

Márciusban pedig az LSD fog napirendre kerülni.

Az előadásokról készült videókat ezúttal mindenki korlátozás nélkül megnézheti. Mivel azonban egy ilyen rendezvénysorozatnak is megvannak a költségei, és mivel az előző rendezvényre a regisztráció elég nehézkes volt, azt tervezzük, hogy egy vadiúj regisztrációs rendszert dolgozunk ki. Aki támogatja a Jogriporter Alapítványt, azt először értesítjük a következő eseményekről és automatikusan regisztráljuk a rendezvényekre. Ezenkívül akkor sem marad le, ha nem tud részt venni - ugyanis korlátlan hozzáérést fog kapni az ott készült videóanyagokhoz. A részletekkel kapcsolatban hamarosan jelentkezünk!  

Kinek szól a Drogriporter Szabadegyetem?

Lehetsz magad is drogfogyasztó, aki szeretne tudatosabban, a kockázatok csökkentésével használni, esetleg tanár vagy hozzátartozó, aki tájékozódna, szakember, aki továbbképezné magát, vagy éppen csak egyszerű polgár, akit érdekel ez a jelenség és elege van a démonizáló vagy éppen kultuszépítő ködösítésből. A szabadegyetemen a témát alaposan ismerő szakemberek tolmácsolásában, közérthetően ismerkedhetsz meg a drogok kultúrtörténetével, fogyasztásának kockázataival és az ártalomcsökkentés lehetőségeivel. Aki legalább 3 alkalommal részt vesz a Drogriporter Szabadegyetem rendezvényein, az Drogosítványt kap. (Ez egy nem hivatalos, a részvételt igazoló oklevél.)

 

Sárosi Péter

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.