Globális Drogvizsgálat 2024: Te mit tolsz?

Idén is kíváncsi rá a világ legnagyobb online kérdőíves vizsgálata, hogy milyen legális és illegális szerekkel élsz.

A Globális Drogvizsgálat 2011-től minden évben megkérdezi a világ lakosságát, hogy milyen drogokat fogyaszt, milyen gyakran, miért és hogyan. A tavalyi évben 25 ország több mint százezer lakója töltötte ki a kérdőívet, az eredményekről a vizsgálat honlapján lehet olvasni.

A magyar nyelvű kérdőívet itt éred el!

Az idén még április 30-áig lehet kitölteni a kérdőívet, magyar fordításban is. A kitöltés mindössze 20 percet vesz igénybe. Nem kell egyszerre kitölteni: félbe lehet hagyni, elmenteni és utána folytatni. A kérdőív természetesen teljesen anonim, az adatokat a bizalmasan kezelik brit szerveren és nem osztják meg harmadik féllel.

Az idei vizsgálat kíváncsi arra, hogy az emberek milyen áron jutottak hozzá az egyes szerekhez, mik a vélelmeik a drogok szabályozásával kapcsolatban (pl. dekriminalizáció), hogyan használják a teljesítmény-fokozó szereket. Külön rész foglalkozik a dinitrogén-oxid (kéjgáz) használatával, a fesztiválokon és éjszakai szórakozóhelyeken történő szerhasználattal, illetve az illegálisan vásárolt dohánytermékek használatával.