Kitöltőket vár az első magyar kutatás a szex és a drogok kölcsönhatásairól

Fotó: Yan Krukau

Ittál már meg egy pohár sört szex előtt? Szexeltél már részegen? Esetleg vettél már részt chemsex buliban? Vagy te sosem kevered a szexet szerekkel? Ez a kérdőív neked is szól.

Az ELTE PPK kutatói arra kíváncsiak, hogy a magyarok milyen legális és illegális szereket használnak a szex előtt vagy akár közben. A szex és szerfogyasztás együttjárása sokféle lehet: vannak, akik egy romantikus estén megisznak egy pohár bort párjukkal, mielőtt ágyba bújnának egymással. Vannak, akik legurítanak pár pohárral, hogy „hangulatba hozzák” magukat vagy hogy szorongásaikat csökkentsék.

Egyesek szexuális élményeiket rendszeresen fokozzák valamilyen serkentővel, vagy más, testi érzeteiket kiélesítő szerrel kísérleteznek. Az is sokakkal előfordult már, hogy az alkohol vagy más szerek fogyasztását nem tervezett szex követte. A kutatók a felnőtt magyar népesség egészére kíváncsiak, és így azokra is, akikre ez nem jellemző, vagy csak ritkán. 

Sokféle kutatás zajlott már Magyarországon azzal a céllal, hogy külön-külön feltérképezze a szexuális és a droghasználati szokásainkat. De azzal, hogy vajon a kettő milyen gyakran jár együtt, hogyan kapcsolódik egymáshoz - ezidáig még nem foglalkozott tudományos vizsgálat. Kérlek, segítsd az ELTE PPK kutatóinak munkáját azzal, hogy ezt a névtelen kérdőívet kitöltöd!