Mi történne Trumppal egy Ayahuasca-szertartás után?

Fotó: Ari K

Egy ál-dokumentumfilm mutatja be Trump pszichedelikus utazását és átalakulását önző politikusból spirituális guruvá.

Bizonyára sokan elkacérkodtak már a gondolattal, hogy mi történne, ha korunk demagóg populista vezéreinek - Trump, Erdogan, Putyin, Orbán stb. - valaki pszichedelikus drogokat adna. Az egyik tábor szerint egy ilyen nárcisztikus személyiségű emberből még egy nagy adag LSD sem hozhatna ki mást, mint a saját gigantikus egójának újabb megerősítését, ezúttal egy spirituális küldetéstudattal. Mások szerint viszont egy mélyutazás a kollektív tudattalanba szembesítené őket a démonaikkal, az elhallgattatott Belső Gyermekkel, és segítene jobb emberré válniuk, mint az a toporzékoló önző óvodás, akit mindennap alakítanak.

Nos, vicces kedvű és kreatív amerikai művészek is eljátszottak ezzel a gondolattal. Sőt, többet is tettek ennél: a mesterséges intelligencia segítségével egy ál-dokumentumfilmet alkottak, ami bemutatja Trump utazását az Orinoco folyó őserdejébe. Ahol a volt elnök őslakosok kalauzolásával részt vesz a maga Ayahuasca-szertartásán.

Fotó: Ari K

Akinek nem ismert, miről van szó: az Ayahuasca egy dél-amerikai őslakosok által kifejlesztett növényi főzet, amelynek fő hatóanyaga, a DMT az egyik legpotensebb pszichedelikus drog a világon. A főzetet, amit szertartás keretében, a szellemvilággal kommunikálva évszázadok (ha nem ezredek) óta használják a helyi sámánok gyógyításra, önmegismerésre, manapság egyre több nyugati turista is kipróbálja. (Az Ayahuascáról bővebben olvass a Drogriporter Tudástárban!)

A pszeudo-doksifilm bemutatja Trump átalakulását, spirituális transzformációját a vagyon és a hatalom megszállottjából egy egészen más emberré. Akinek, miután felhagyott a politikai karrierjével, a fő céljává az válik, hogy másokon segítsen. Na de nem lövök le minden poént - akit érdekel, az nézze meg alább!

A magyar néző bizonyára elgondolkodik azon, hogy vajon mi történne, ha népünk Bölcs Vezére venne részt egy hasonló utazáson. Ki tudja, talán élénk képzelőerővel rendelkező kreatív magyar művészek hamarosan megálmodják azt is!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.